Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Ogu bole
Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
400g zemeņu
200g ķiršu
1/4 neliela arbūza
3 persiki
200g sarkano vīnogu
1 citrons
1 l ledus
6 ēdamkarotes cukura
1 pudele viegla baltvīna
2 pudeles šampanieša
Pagatavošana
Ogas noskalo un nosusina.
Zemenes sagriež četrās daļās un ieber boles traukā. Pārkaisa ar cukuru.
Persikus sagriež nelielos gabaliņos, ķiršiem izņem kauliņus, vīnogas pārgriež uz pusēm. Arbūzu sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas pievieno zemenēm.
Pielej pudeli vīna un liek aukstumā uz 2-3 stundām.
Pirms pasniegšanas pievieno šampanieti un ledu.
Variācija par tēmu:
Bērniem boli gatavo uz upeņu sulas bāzes, pievienojot bērnu šampanieti, piemēram, “Mežezers”.
Komentāri: