Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ņujorkas siera kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
300 g cepumu
120 g sviesta
500 g Philadelphia klasiskā krēmsiera
140 g cukura
8 g kukurūzas cietes
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
325 ml skābā krējuma
3 olas
miziņa un sula no 1 laima
2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, malas nosmērē ar sviestu.
Mazā katliņā kausē sviestu. Tikmēr sasmalcina cepumus. Izkausētajam sviestam pievieno cepumus un rūpīgi samaisa visu kopā. Cepumu masu ber formā un kārtīgi nopresē ar karoti vai pirkstiem.
Lielā bļodā saputo sieru, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas miltus un sēkliņas no vaniļas pāksts. Iemaisa 175 ml skābā krējuma. Masā iekuļ olas un beigās pievieno laima sulu un miziņas. Cep krāsnī ~ 1 stundu 30 minūtes.
Bļodiņā sajauc cukuru ar atlikušo skābo krējumu – 150 ml.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Siltajai kūkai uzklāj pa virsu sagatavoto krējumu un liek krāsnī uz 10–15 minūtēm. Pēc cepšanas un atdzesē vismaz 3 stundas.
Izrādās siera kūku pagatavot ir tik vienkārši! Garšoja arī izvēlīgajiem ēdājiem.
Veiktās izmaiņas receptē – prakstisku iemeslu dēļ laima vietā izmantots citrons.
Vados pēc šīs receptes, vienīgi, cepot, formu ietinu folijā un cepešpannā ieleju verdošu ūdeni un laima vietā dažreiz izmantoju citronu. 3 stundas, kamēr atdziest, gan līdz šim nav izdevies nosargāt 🙂
Izrādās siera kūku pagatavot ir tik vienkārši! Garšoja arī izvēlīgajiem ēdājiem.
Veiktās izmaiņas receptē – prakstisku iemeslu dēļ laima vietā izmantots citrons.
Vados pēc šīs receptes, vienīgi, cepot, formu ietinu folijā un cepešpannā ieleju verdošu ūdeni un laima vietā dažreiz izmantoju citronu. 3 stundas, kamēr atdziest, gan līdz šim nav izdevies nosargāt 🙂
Labdien. Cik liela kūkas formā recepte tiek izmantota?