Ņujorkas siera kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g cepumu
  • 120 g sviesta
  • 500 g Philadelphia klasiskā krēmsiera
  • 140 g cukura
  • 8 g kukurūzas cietes
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 325 ml skābā krējuma
  • 3 olas
  • miziņa un sula no 1 laima
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, malas nosmērē ar sviestu.
  2. Mazā katliņā kausē sviestu. Tikmēr sasmalcina cepumus. Izkausētajam sviestam pievieno cepumus un rūpīgi samaisa visu kopā. Cepumu masu ber formā un kārtīgi nopresē ar karoti vai pirkstiem.
  3. Lielā bļodā saputo sieru, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas miltus un sēkliņas no vaniļas pāksts. Iemaisa 175 ml skābā krējuma. Masā iekuļ olas un beigās pievieno laima sulu un miziņas. Cep krāsnī ~ 1 stundu 30 minūtes.
  4. Bļodiņā sajauc cukuru ar atlikušo skābo krējumu – 150 ml.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Siltajai kūkai uzklāj pa virsu sagatavoto krējumu un liek krāsnī uz 10–15 minūtēm. Pēc cepšanas un atdzesē vismaz 3 stundas.

Komentāri:

  • Kristīne saka:

    Izrādās siera kūku pagatavot ir tik vienkārši! Garšoja arī izvēlīgajiem ēdājiem.
    Veiktās izmaiņas receptē – prakstisku iemeslu dēļ laima vietā izmantots citrons.

  • Gints saka:

    Vados pēc šīs receptes, vienīgi, cepot, formu ietinu folijā un cepešpannā ieleju verdošu ūdeni un laima vietā dažreiz izmantoju citronu. 3 stundas, kamēr atdziest, gan līdz šim nav izdevies nosargāt 🙂

  • Linda saka:

    Labdien. Cik liela kūkas formā recepte tiek izmantota?