Nūdeļu salāti ar dārzeņiem un zemesriekstu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

150 g pagatavotu un atdzesētu rīsu nūdeļu

½ sarkanās paprikas

100 g sarkanā kāposta

1 burkāns

½ garā gurķa

1 avokado

maza buntīte lociņu

pasniegšanai – grauzdēti zemesrieksti

 

MĒRCEI

4 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta

2 ēdamkarotes kļavu sīrupa

2 ēdamkarotes sezama eļļas

sula no 1 laima

mazliet ūdens

šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Papriku sagriež strēmelēs, kāpostu sakapā, burkānu sarīvē, gurķi sagriež ripiņās. Avokado sagriež šķēlītēs un lociņus sakapā.
  2. Visus dārzeņus un zaļumus samaisa kopā ar pagatavotām un atdzesētām nūdelēm.
  3. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot ūdeni, bļodiņā kārtīgi samaisa. Pievieno pavisam nedaudz ūdens, lai mērce būtu krēmīga, bet ne pārāk bieza.
  4. Salātiem pārlej mērci, pārkaisa zemesriekstus un pasniedz.