Ņoki ar sieru tomātu mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 vārīti kartupeļi
  • 5–7 ēdamkarotes miltu
  • 1 ola
  • sāls pēc garšas
  • 170 g brī siera
  • 200 ml “Spilva” tomātu mērces
  • 100 g kausētā siera “Dzintars”
  • 100 g cietā siera

Pagatavošana

  1. Vārītus kartupeļus bez mizas sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno miltus, olu un sāli, samaisa mīklas konsistencē. Ja mīkla līp pie pirkstiem, pievieno vēl nedaudz miltu.
  2. No mīkla veido desiņu, ko sagriež nelielos gabaliņos. No katra gabaliņa izveido nelielu aplīti, vidū liek gabaliņu brī siera, pārloka pāri un izveido bumbiņu.
  3. Vāra verdošā sālsūdenī 3 minūtes.
  4. Kamēr ņoki vārās, pagatavo mērci. Uz pannas uzsilda tomātu mērci, pievieno kausēto sieru un sāli, samaisa un karsē, līdz siers pavisam izkusis.
  5. Mērci pārlej cepamajā traukā, virs tās izliek ņokus un pārkaisa cieto sieru.
  6. Liek cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā uz 10 minūtēm.

Komentāri: