Boršča recepti man pastāstīja kāds paziņa no Ukrainas. Ukrainā īsto boršču gatavo vairākas stundas, par pamatu ņemot treknu cūkgaļu. Itāļi savukārt bieži paši mājās gatavo kartupeļu klimpas jeb ņokus (gnocchi), bet neliek tos zupā. Manā versijā sanāca garšās bagāts borščs, noteikti ne ukraiņu oriģinālais, jo ir bez gaļas, turklāt papildināts ar pavisam neitāļu ņokiem zupā. Taču rezultāts ir lielisks – viegls, bet spēcinošs.
ZUPAI
ŅOKIEM
Sveiki,
gribēju pajautāt, kā tālāk ir ar ņokiem pēc soļa “Mīca un pievieno miltus tik daudz, lai mīcot mīkla vairs neliptu pie rokām”? Vai veido bumbiņas, kuras met zupā un vāra ar dārzeņiem? Cik ilgi jāvāra?
Vēl arī gribēju zināt, ko iesākt ar 2 tomātiem, kas minēti pie zupas, bet ko pašā receptē neatrodu?