fbpx

Neukraiņu “borščs” ar neitāļu ņokiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Boršča recepti man pastāstīja kāds paziņa no Ukrainas. Ukrainā īsto boršču gatavo vairākas stundas, par pamatu ņemot treknu cūkgaļu. Itāļi savukārt bieži paši mājās gatavo kartupeļu klimpas jeb ņokus (gnocchi), bet neliek tos zupā. Manā versijā sanāca garšās bagāts borščs, noteikti ne ukraiņu oriģinālais, jo ir bez gaļas, turklāt papildināts ar pavisam neitāļu ņokiem zupā. Taču rezultāts ir lielisks – viegls, bet spēcinošs.

 

Sastāvdaļas

ZUPAI

  • 2 vidēja izmēra bietes
  • 1 burkāns
  • ¼ vidēja izmēra kāposta
  • 1 liels sīpols
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 tomāti
  • sāls
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējkarote sāls
  • timiāns

ŅOKIEM

  • 10 salvijas lapiņas
  • 2 saldie kartupeļi
  • 1 parastais kartupelis
  • 1 ola
  • 200 g Parmas siera
  • 200 g miltu

Pagatavošana

  1. Pagatavo zupu. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Bietes un burkānu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep lauru lapu, timiāna zariņu un sīpolus.
  2. Kad sīpoli apcepušies, tiem pievieno bietes un burkānus. Arī tos viegli apcep. Visu liek katlā, pievieno sāli.
  3. Smalki sagriež kāpostu un pievieno katlā. Visu pārlej ar aukstu ūdeni un turpina vārīt uz lēnas uguns ~ 35 minūtes, kamēr visas sastāvdaļas gatavas.
  4. Pagatavo ņokus. Ilgi baidījos tos gatavot pati, bet izrādās, ka tas ir pavisam vienkārši. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, ar naža galu iedur tajos pāris caurumiņus un ar mizu izcep cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā ~ 40–50 minūtes, kamēr kartupeļi vidū mīksti.
  5. No kartupeļiem noņem mizu, un uzmanīgi tos samīca viendabīgā masā, pievienojot olu, miltus un sarīvētu sieru. Ieteicams to darīt, kamēr kartupeļi vēl karsti, tad tie viendabīgāk sajauksies. Ja masa šķiet pārāk ķepīga, tai jāpievieno vēl milti. Mīca un pievieno miltus tik daudz, lai mīcot mīkla vairs neliptu pie rokām.

Komentāri:

  • Madara says:

    Sveiki,
    gribēju pajautāt, kā tālāk ir ar ņokiem pēc soļa “Mīca un pievieno miltus tik daudz, lai mīcot mīkla vairs neliptu pie rokām”? Vai veido bumbiņas, kuras met zupā un vāra ar dārzeņiem? Cik ilgi jāvāra?

  • Madara says:

    Vēl arī gribēju zināt, ko iesākt ar 2 tomātiem, kas minēti pie zupas, bet ko pašā receptē neatrodu?

Jūsu komentārs: