Baltā pica ar sieru, ciedru riekstiem un slepeno sastāvdaļu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Ja Tev garšo pica un ir izmēģināts jau lērums dažādu tradicionālo recepšu, tad iesakām pagatavot balto picu ar sieru, medu, ciedru riekstiem, zaļumiem un slepeno sastāvdaļu – trifeļu eļļu, kam ir izteiksmīgs, ļoti spēcīgs aromāts, tādējādi tā padarīs šo ēdienu īpaši baudāmu.

Baltā pica, iespējams, izklausās sarežģīti, taču šis nebūs tas gadījums, jo šoreiz tas vien nozīmē to, ka picas pagatavošanā neizmantosim tomātu mērci, kā arī kopumā izvairīsimies no sarkanās krāsas sastāvdaļām.

Picas mīklas pagatavošanas mazie knifi. Lai mīkla izdotos lieliski, raugs jāiemaisa siltā ūdenī un jāpievieno aptuveni viena tējkarote cukura. Cukura apjomu var variēt atkarībā no pagatavojamā mīklas apjoma. Ļauj raugam izreaģēt, uzputoties un nedaudz uzrūgt. Kad šis ūdens, rauga un cukura maisījums izveido putiņas, kas līdzīgas kapučīno, tad to iemaisa miltos. Mīklu kārtīgi izmīcām un atstājam uz 15 minūtēm, lai raugs var otro reizi izreaģēt. Tā ir gatava turpmākai apstrādei, ja, nedaudz iebakstot ar pirkstu, tā atgūst iepriekšējo formu.

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 7 g rauga
  • 1 ēdamkarote cukura
  • ½ tējkarote sāls
  • 2 bumbas mocarellas siera
  • 300 g 12 mēnešus nogatavināta “Džiugas” siera
  • 3 ēdamkarote trifeļu eļļas
  • 3 tējkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes pesto
  • 3 saujas ciedru riekstu
  • 3 saujas rukolas

Pagatavošana

  1. Pagatavo picas mīklu. Raugu aplej ar 50 ml silta ūdens un pievieno cukuru.
  2. Ļauj raugam izreaģēt aptuveni 5 minūtes, līdz tas uzputo līdzīgi kapučīno putiņām.
  3. Rauga masu pievieno miltiem un ar koka karoti maisa, līdz tā sāk sadalīties miltainās pārslās.
  4. Pamazām pielej klāt 100 ml ūdens un aktīvi mīca ar rokām, līdz tā no ļoti lipīgas kļūst elastīga un atlec no rokām.
  5. No mīklas izveido nelielu klaipiņu un atstāj uz 15-20 minūtēm uzbriest. Tā ir gatava turpmākai apstrādei, ja, nedaudz iebakstot ar pirkstu, tā atgūst iepriekšējo formu.
  6. No mīklas izveido plānu pamatni un ieklāj to uz cepamās plātnes.
  7. Pāri picas virsmai uzziež pesto.
  8. Mocarellas sieru saplēš mazākos gabalos vai sagriež šķēlītēs un liek pāri picas pamatnei, tad pārrīvē pāri cieto sieru un apber ar sauju ciedru riekstu.
  9. Liek cepties 200 grādu karstumā 15 minūtes, līdz picas mīkla kļuvusi zeltaina.
  10. Kad pica izcepusies, pāri kārto rukolas lapiņas un pārrīvē vēl cieto sieru.
  11. Pārlej ar pāris pilieniem medus un, protams, pievieno slepeno sastāvdaļu – trifeļu eļļu.