Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Nachos uzkoda
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
200 g nachos kukurūzas čipsu
1 čili pipars
300 g liellopu maltās gaļas
3 ķiploku daiviņas
oriģinālā TABASCO® mērce – daudzums pēc izvēles
100 g saldētu zaļo pākšu pupiņu
50 g konservētas kukurūzas
½ tējkarotes malta kumīna (pēc izvēles)
200 g labi kūstoša siera, piemēram, Čedaras
10 ķiršu tomātiņi
Pagatavošana
Ķiploku sakapā. Malto gaļu apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā, pievienojot sāli, maltu kumīnu, sakapātos ķiplokus un TABASCO® mērci.
Cepamo pannu pārklāj ar cepamo papīru. Kukurūzas čipsus izkārto uz cepamā papīra nelielā kaudzītē. Pāri pamīšus liek sacepto gaļu, kukurūzu un pupiņas. Visu pārber ar sarīvētu sieru, plānās šķēlītēs vai gabaliņos sagrieztu čili piparu un ceturtdaļās sagrieztiem ķiršu tomātiņiem. Pupiņas nav nepieciešams pirms tam atlaidināt.
Visu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 7–10 minūtes, līdz siers izkusis.
Komentāri: