Nachos uzkoda

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g nachos kukurūzas čipsu
  • 1 čili pipars
  • 300 g liellopu maltās gaļas
  • 3 ķiploku daiviņas
  • oriģinālā TABASCO® mērce – daudzums pēc izvēles
  • 100 g saldētu zaļo pākšu pupiņu
  • 50 g konservētas kukurūzas
  • ½ tējkarotes malta kumīna (pēc izvēles)
  • 200 g labi kūstoša siera, piemēram, Čedaras
  • 10 ķiršu tomātiņi

Pagatavošana

  1. Ķiploku sakapā. Malto gaļu apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā, pievienojot sāli, maltu kumīnu, sakapātos ķiplokus un TABASCO®  mērci.
  2. Cepamo pannu pārklāj ar cepamo papīru. Kukurūzas čipsus izkārto uz cepamā papīra nelielā kaudzītē. Pāri pamīšus liek sacepto gaļu, kukurūzu un pupiņas. Visu pārber ar sarīvētu sieru, plānās šķēlītēs vai gabaliņos sagrieztu čili piparu un ceturtdaļās sagrieztiem ķiršu tomātiņiem. Pupiņas nav nepieciešams pirms tam atlaidināt.
  3. Visu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 7–10 minūtes, līdz siers izkusis.

Komentāri: