Mīdijas baltvīnā ar tomātiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg attīrītu mīdiju
  • 200 ml sausa baltvīna
  • 3 palieli tomāti
  • 200 ml saldā krējuma
  • pāris zariņu timiāna
  • 1 tējkarote sāls
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • ½ neliela purava
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Puravu sagriež plānās šķēlītēs un apcep katliņā izkausētā sviestā. Kad puravi apcepušies, pievieno timiāna zariņus un sāli, pārlej ar baltvīnu un ļauj pasautēties.
  2. Tikmēr tomātus sagriež nelielos kubiņos, ķiplokus un pētersīļus smalki sakapā un pievieno katliņa saturam, pasautē vēl pāris minūtes un pagaršo, ja nepieciešams, pievieno tējkaroti medus.
  3. Katliņā ber mīdijas, pārlej ar saldo krējumu, liek pāri vāku un karsē vēl 5 minūtes, līdz mīdijas atvērušās. Tās, kas nav atvērušās, neēd!
  4. Pasniedz, liekot katliņu uz galda kopā ar grauzdētu bageti vai kraukšķīgiem kartupelīšiem un citrona vai laima daiviņu.

Komentāri: