Meža sēņu un puravu pīrāgs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šis viennozīmīgi ir viens no tiem ēdieniem, pie kura tu esi pieslēdzies 2.00 naktī, stāvot virtuvē puskails un čībiņās. Tas ir tik garšīgs, ka tev pat neienāk prātā to uzsildīt. Ja izdodas atrast, es iesaku pievienot nedaudz trifeļu pulvera vai trifeļu eļļas, protams, vēl labāk būtu īstas trifeles.

Sastāvdaļas

  • 2 puravi
  • 600 g dažādu sēņu (baravikas, gailenes, šampinjoni u. c.)
  • 5 timiāna zariņi
  • 2 plāksnes kārtainās mīklas
  • 2 ēdamkarotes rafinētas kokosriekstu eļļas
  • 100 g Indijas riekstu
  • 400 ml auzu piena
  • 2 tējkarotes karija pulvera
  • 1–2 ēdamkarotes baltvīna etiķa

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar auzu pienu, pievieno karija pulveri un vāri uz lēnas uguns 10 minūtes. Riekstus nokās, saglabājot pienu.
  2. Riekstus liec blenderī, pievieno baltvīna etiķi un pusi Blendē, līdz izveidojas bieza mērce (ja nepieciešams, pievieno vēl pienu). Pievieno sāli pēc garšas.
  3. Puravus sagriez mazos gabaliņos. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liec sautēties puravus, līdz tie ir mīksti. Pārliec bļodā.
  4. Tajā pašā pannā cep sēnes, līdz tās ir brūnas, un pārliec bļodā pie puraviem.
  5. Puraviem un sēnēm pievieno nedaudz Indijas riekstu mērces. Visu kārtīgi samaisi un pievieno sāli pēc garšas.
  6. Uzkarsē krāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  7. Kārtainās mīklas plāksnes izrullē nedaudz plānākas. Tartes cepamajā traukā liec puravu un sēņu maisījumu, pārklāj ar kārtainās mīklas plāksnēm un aizloki malas. Nosmērē mīklu ar kokosriekstu eļļu, un mīklā izdur 3 caurumus.
  8. Cep krāsnī 30–40 minūtes.