Meža aveņu auzu batoniņi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

150 g auzu pārslu

180 g miltu

180 g brūnā cukura

½ tējkarotes cepamā pulvera

1 tējkarote kanēļa

šķipsna sāls

160 g sviesta

 

AVEŅU KĀRTAI

100 g cukura

1 ēdamkarote kukurūzas cietes

700 g meža aveņu

1 ēdamkarote miltu

sula no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Mazā katliņā izkausē sviestu. Bļodā liek pamatnes sastāvdaļas – auzas, miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, kanēli, visu samaisa, tad pievieno izkausēto sviestu.
  2. Divas trešdaļas iegūtās auzu pārslu masas liek cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 10 minūtes.
  3. Pagatavo pildījumu. Bļodā liek visas sastāvdaļas un samaisa.
  4. Kad pamatne cepusies 10 minūtes, virs tās liek aveņu pildījumu un visu pārkaisa ar atlikušo trešdaļu auzu maisījuma.
  5. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 20–25 minūtes, līdz augšējas slānis kļūst zeltains.
  6. Pirms sagriešanas gabaliņos batoniņi pilnībā jāatdzesē.

Komentāri: