Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Mencu plācenīši ar ziedkāpostu un ceptiem tomātiem
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
450 g mencas smalkmasas
200 g vārītu kartupeļu
1 ola
1 šķipsna kaltētu pētersīļu
1 šķipsna kaltēta timiāna
3 g sāls
200 g ziedkāpostu
150 g ķiršu tomātiņu
80 g kale kāpostu
5 g loku
100 g skābā krējuma
grauzdēti lazdu rieksti pārkaisīšanai
Pagatavošana
Mencas smalkmasai piejauc smalcinātus vārītus kartupeļus, olu, sāli un garšvielas. Veido mencu plācenīšus.
Ziedkāpostu sadala smalkāk, 2 minūtes noblanšē karstā sālsūdeni un apcep sviestā.
Lokus smalki sagriež un sajauc ar skābo krējumu.
Plācenīšus apcep uz pannas, tad pannai pievieno ziedkāpostus, tomātus un kale kāpostus un viegli sasautē. Servē uz šķīvja ar skābo krējumu. Pārkaisa ar grauzdētiem lazdu riekstiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: