Mencu plācenīši ar ziedkāpostu un ceptiem tomātiem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 450 g mencas smalkmasas
  • 200 g vārītu kartupeļu
  • 1 ola
  • 1 šķipsna kaltētu pētersīļu
  • 1 šķipsna kaltēta timiāna
  • 3 g sāls
  • 200 g ziedkāpostu
  • 150 g ķiršu tomātiņu
  • 80 g kale kāpostu
  • 5 g loku
  • 100 g skābā krējuma
  • grauzdēti lazdu rieksti pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Mencas smalkmasai piejauc smalcinātus vārītus kartupeļus, olu, sāli un garšvielas. Veido mencu plācenīšus.
  2. Ziedkāpostu sadala smalkāk, 2 minūtes noblanšē karstā sālsūdeni un apcep sviestā.
  3. Lokus smalki sagriež un sajauc ar skābo krējumu.
  4. Plācenīšus apcep uz pannas, tad pannai pievieno ziedkāpostus, tomātus un kale kāpostus un viegli sasautē. Servē uz šķīvja ar skābo krējumu. Pārkaisa ar grauzdētiem lazdu riekstiem.