Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Mencas fileja un Āzijas gurķu salāti
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 lielas vai 4 vidējas mencas filejas
¾ glāzes medus
½ glāzes tumšās sojas mērces
⅓ glāzes sezama sēklu eļļas
2–3 ēdamkarotes rīsu vai ābolu etiķa
svaigi malti pipari
1 tējkarote sakapāta ingvera
sāls
2 svaigie gurķi
1 sarkanais sīpols
mazliet sarkanā čili pipara
5 ēdamkarotes rīsu etiķa
1 tējkarote medus
1 tējkarote sezama sēklu (vai kapātu zemesriekstu)
šķipsniņa sarkano piparu pārslu
½ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Pagatavo zivs marinādi. Bļodiņā sajauc kopā medu, sezama sēklu eļļu, rīsu vai ābolu etiķi, sojas mērci (ne pārāk sāļu) un sakapātu ingveru. Labi samaisa.
Zivs filejas gabalus ieliek marināde un patur apmēram 30 minūtes.
Zivi cep apmēram 10–12 minūtes krāsnī uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Var arī cept cepamajā traukā un vēl bagātīgi pārliet ar marinādi. Zivs fileja ir gatava diezgan ātri.
Pagatavo salātus. Sašķēlē gurķus un sīpolus, sakapā čili. Sajauc kopā salātu mērces sastāvdaļas: medu, etiķi, sezama sēklas vai zemesriekstus, sāli un mazliet sarkanos piparus Visu labi sajauc un iemaisa gurķos, sīpolos. Pagaršo un pielabo garšvielas.
Komentāri: