Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Melno lēcu salāti ar kraukšķīgiem kartupeļiem un sēnēm
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
100 g melno beluga lēcu
8 nelieli kartupelīši ar mizu
100 g šampinjonu vai šitaki sēņu
2 zariņi timiāna
1 tējkarote sviesta
100 g rukolas
100 g dzelteno ķiršu tomātiņu
sauja rīvēta cietā tipa siera
2 laimi
1 tējkarote medus
60 ml olīveļļas
Pagatavošana
Lēcas novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Parasti tas prasa 15 minūtes laika.
Kartupeļus sagriež plānās ripiņās un apcep nelielā eļļas daudzumā, līdz tie ir zeltaini.
Sēnes sagriež šķēlītēs vai mazākos gabaliņos un cep nelielā eļļas un sviesta daudzumā, pievienojot timiāna zariņu.
Lēcas sajauc ar kartupeļiem, sēnēm, rukolu un rīvēto sieru. Pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus.
Pagatavo mērci, sakuļot kopā olīveļļu, medu un laimu sulu. Pārlej salātiem un sacilā kopā. Ēd nekavējoties.
Komentāri: