Melno lēcu salāti ar kraukšķīgiem kartupeļiem un sēnēm

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g melno beluga lēcu
  • 8 nelieli kartupelīši ar mizu
  • 100 g šampinjonu vai šitaki sēņu
  • 2 zariņi timiāna
  • 1 tējkarote sviesta
  • 100 g rukolas
  • 100 g dzelteno ķiršu tomātiņu
  • sauja rīvēta cietā tipa siera
  • 2 laimi
  • 1 tējkarote medus
  • 60 ml olīveļļas

Pagatavošana

  1. Lēcas novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Parasti tas prasa 15 minūtes laika.
  2. Kartupeļus sagriež plānās ripiņās un apcep nelielā eļļas daudzumā, līdz tie ir zeltaini.
  3. Sēnes sagriež šķēlītēs vai mazākos gabaliņos un cep nelielā eļļas un sviesta daudzumā, pievienojot timiāna zariņu.
  4. Lēcas sajauc ar kartupeļiem, sēnēm, rukolu un rīvēto sieru. Pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus.
  5. Pagatavo mērci, sakuļot kopā olīveļļu, medu un laimu sulu. Pārlej salātiem un sacilā kopā. Ēd nekavējoties.