Melnie rīsi ar lasi miso glazūrā un čili gurķīšiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

400 g laša filejas vai steiku

150 g melno rīsu Nerone

400 g ūdens

2 tējkarotes brūno rīsu miso pastas

50 g sviesta

½ tējkarotes sāls

1 tējkarote cukura

½ tējkarotes balto piparu

150 g svaiga gurķa

1 svaigs čili pipars

2 ēdamkarotes sezama eļļas

1 ēdamkarote etiķa

Pagatavošana

  1. Gurķi pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas, pārējo sagriež gabaliņos.
  2. Gurķus liek trauciņā ar sakapātu čili piparu, sezama eļļu, etiķi, sāli, cukuru un pipariem. Liek ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
  3. Sviestu izkausē un sajauc ar miso pastu. Ar šo masu noklāj laša gabalus.
  4. Rīsus noskalo un liek vārīties uz lēnas uguns 30–40 minūtes vai pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  5. Kamēr rīsi vārās, uzkarsē pannu un liek cepties lasi. Katru gabalu cep aptuveni 2 minūtes no katras puses vai līdz tas ir zeltaini brūns.
  6. Melnos rīsus pasniedz ar laša steikiem un čili gurķīšiem.