Karamelizētu mandeļu sviests

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

300 g mandeļu

100 g brūnā cukura

70 g ūdens

2 ēdamkarotes kanēļa

½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Katliņā ber cukuru, pievieno ūdeni, kanēli un sāli. Visam ļauj pavārīties 1–2 minūtes.
  2. Cukura sīrupam pievieno mandeles un, nepārtraukti maisot, turpina karsēt, kamēr ūdens iztvaikojis un cukurs kristalizējies.
  3. Mandeles ber uz cepamā papīra un ļauj tām pilnībā atdzist.
  4. Tad 2/3 atdzisušo mandeļu liek blenderī un maļ, kamēr iegūta vienmērīga un krēmīga konsistence.
  5. Atlikušo 1/3 mandeļu sakapā nelielos gabaliņos, ko beigās iemaisa krēmīgajā mandeļu sviestā.

Komentāri: