Steiku pirms cepšanas vienmēr vēlams paturēt istabas temperatūrā vismaz 1 stundu un
pēc cepšanas ļaut tam vidēji 5 minūtes atpūsties pirms griešanas, lai tas būtu sulīgāks.
Steikam un tā kvalitātei ir jābūt zvaigznei, nevis piedevām pie kaut kā.
300 g Melnā Govs rump steika Tasmanijas piparu marinādē
80 g zilā siera
100 g sviesta
melnie pipari
1 tējkarote kaltēta bazilika
1 daiviņa ķiploka
1 buntīte lociņu
1 buntīte rozmarīna
1 buntīte timiāna
1. Ķiploku smalki sarīvē, lociņus, rozmarīnu un timiānu sasmalcina.
2. Zilo sieru sakuļ ar sviestu, sagrieztajiem garšaugiem, rīvēto ķiploku, melnajiem pipariem
un jūras sāli pēc garšas.
3. Steiku istabas temperatūrā cep 3–4 minūtes no katras puses, atpūtina 2–3 minūtes un
pasniedz, pārziežot ar zilā siera sviestu.
Komentāri: