Šis ir gardākais saldējums pasaulē tiem, kam patīk skābenas lietas! Svaigs un aromātisks. Ja pagatavosiet, steigsieties iepirkt mellenes kvantumā un sasaldēt, lai šo saldējumu varētu gatavot visu cauru gadu!
Sastāvdaļas
150 g brūnā cukura
300 ml ūdens
600 g melleņu
400 ml kokosriekstu piena
1 vaniļas pāksts
3 laimi
Pagatavošana
Cukuru, ūdeni, laima sulu un 1 laima miziņu liek uz vidējas uguns karsēties, līdz cukurs izkusis. Pievieno kokosriekstu pienu un sēkliņas no vaniļas pāksts un turpina vēl pasildīt. Pievieno mellenes, un ļauj tām izjukt. Ja vēlas, masu var sablendēt, taču man patīk, ka melleņu gabaliņi tomēr saglabājas.
Masu atdzesē un lej aukstumizturīgā traukā (kam pietiek vieta saldētavā) vai izmanto saldējuma pagatavošanas iekārtu.
Liek saldētavā un ik pa 30 minūtēm ar putojamo slotiņu samaisa, līdz saldējums sasalis.
Komentāri: