Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
MELLEŅU MAIZE
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
80 g sviesta
140 g miltu
50 g pūdercukura
VIRSKĀRTAI
30 g auzu pārslu
100 g biezpiena
250 g krēmsiera
50 g cukura
1 ola
250 g (liela sauja) melleņu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kantainu cepamo formu (aptuveni 20×20 cm) noklāj ar cepamo papīru.
Bļodā vai virtuves kombainā samīca sviestu kopā ar miltiem un pūdercukuru, līdz izveidojusies viendabīga mīkla. Tad ⅔ mīklas ber iekšā sagatavotajā formā un kārtīgi nopresē ar karoti. Pamatni liek cepties krāsnī uz 15–20 minūtēm, līdz tā kļuvusi mazliet zeltaini brūna.
Tikmēr lielā bļodā samaisa biezpienu ar krēmsieru un cukuru. Kad masa ir viendabīga, pievieno olu un iemaisa mellenes. To lej pa virsu izceptajai pamatnei. Pa virsu ber sadrumstalotu atlikušo pamatnes mīklu kā drumstalas, kas sajaukta ar auzu pārslām, un liek krāsnī uz vēl 25–30 minūtēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: