Melleņu kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 saldētas kārtainās mīklas plāksnes
  • 400 g melleņu
  • 100 g mandeļu skaidiņu

 

Pārlējumam:

  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 2 olas
  • 100 g krēmsiera
  • 75 g brūnā cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Kārtaino mīklu ieklāj apaļā, ar cepamo papīru nosegtā formā, mīklu klāj tā, lai tās maliņas varētu atlocīt uz augšu. Mīklu liek krāsnī, samazina temperatūru uz 170 ºC un cep ~ 15 minūtes, kamēr tā ir zeltaina un uzpūtusies.
  2. Pārlējumam paredzētās sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā, beigās pievieno sulu un miziņas no 1 citrona un iemaisa tajā.
  3. Uz kārtainās mīklas pamatnes ber pusi melleņu, pārlej ar maisījumu un pārber tam otru pusi melleņu.
  4. Liek krāsnī un cep vēl 35 minūtes 170 ºC temperatūrā. Pirms izņemšanas pārbauda, vai pārlējums ir sacietējis.
  5. Gatavu kūku var dekorēt ar bazilika lapiņām.