Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Melleņu kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
3 saldētas kārtainās mīklas plāksnes
400 g melleņu
100 g mandeļu skaidiņu
Pārlējumam:
1 tējkarote kukurūzas cietes
2 olas
100 g krēmsiera
75 g brūnā cukura
1 vaniļas pāksts
200 g saldā krējuma
1 citrons
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Kārtaino mīklu ieklāj apaļā, ar cepamo papīru nosegtā formā, mīklu klāj tā, lai tās maliņas varētu atlocīt uz augšu. Mīklu liek krāsnī, samazina temperatūru uz 170 ºC un cep ~ 15 minūtes, kamēr tā ir zeltaina un uzpūtusies.
Pārlējumam paredzētās sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā, beigās pievieno sulu un miziņas no 1 citrona un iemaisa tajā.
Uz kārtainās mīklas pamatnes ber pusi melleņu, pārlej ar maisījumu un pārber tam otru pusi melleņu.
Liek krāsnī un cep vēl 35 minūtes 170 ºC temperatūrā. Pirms izņemšanas pārbauda, vai pārlējums ir sacietējis.
Komentāri: