Recepte

Mellenēs un ingverā marinēta cūkgaļa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
3 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 800 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • 400 g melleņu
  • 1 ēdamkarote smalki sarīvēta ingvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • 50 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes melleņu ievārījuma
  • sula no 2 citroniem
  • 1 čili vai tējkarote čili pulvera
  • 2 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo marinādi, kopā sablendējot sarīvētu ingveru, sāli, melleņu ievārījumu, citronu sulu, čili un ķiplokus.
  2. Gaļu iemasē ar marinādi un 2 stundas notur tajā, pievieno arī svaigās mellenes.
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 100ºC temperatūrai. Karstumizturīgā traukā liek gaļu kopā ar marinādi un cep 5–6 stundas.
  4. Kad gaļa izcepusies, tai vajadzētu būt ļoti mīkstai un dalīties pa šķiedrām. Gaļu sadala smalkos gabaliņos sajauc ar izkausētu sviestu, servē uz grauzdētas saldskābmaizes šķēles kopā ar rukolas lapiņām.

Sader ar:

Flagstone Free Run Sauvignon Blanc

Komentāri:

Jūsu komentārs: