Galvenā sastāvdaļa šajā plācenītī ir siers. Pārējais viss ir variācijas – vistas vai liellopu gaļa, dažādi dārzeņi, garšaugi un mērces… Mūsu variācija – ar krāsainām saldajām paprikām un zaļumiem.
Paprikas attīra no sēklām un sagriež strēmelītēs.Zaļumus smalki sakapā. Ķiploka daiviņas notīra un arī smalki sakapā.
Pannā sakarsē nedaudz olīveļļas un viegli apcep paprikas strēmelītes.
Pašās cepšanas beigās pievieno ķiplokus un zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pacep visu vēl 2 minūtes.
Sakarsē citu pannu, kas ir tortiljas “pankūkas” izmērā, un iesmērē ar nedaudz olīveļļas. Tad uz pannas liek tortilju, uz tās – saceptos dārzeņus un bagātīgi pārber pāri sieru. Visu pārsedz ar otru tortilju. Noslogošanai virsū uzliek katlu, un cep uz mērenas liesmas ~ 2 minūtes. Tad katlu noņem, pildīto plāceni apgriež, atkal liek virsū katlu un pacep vēl ~ 2 minūtes.
Šādi sacep atlikušās tortiljas. Pasniedz, sagrieztu šķēlēs kā uzkodu vai vieglu vakariņu ēdienu.
Komentāri: