Medus un sinepju ļuļa kebabi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 800 g maltas jēra vai liellopa gaļas
  • ½ tējkarotes malta kumīna
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • 1 ēdamkarote sakapātas kinzas (pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes angļu sinepju
  • 1 ēdamkarote medus
  • sula no 1/2 apelsīna
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 sarkanais sīpols

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un kinzu smalki sakapā.
  2. Maltajai gaļai pievieno sakapātās sastāvdaļas, medu, sinepes, kumīnu, koriandru, miziņu un sulu no ½ apelsīna.
  3. Masu kārtīgi samīca, ļaujot sajaukties visām sastāvdaļām.
  4. Gaļu novieto uz 20 minūtēm ledusskapī, lai to būtu vieglāk veidot.
  5. Uz koka irbulīšiem no iegūtās masas veido garenas desiņas.
  6. Liek līdz 185 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vai uz grila un cep ~ 10–15 minūtes, līdz kebabi kļuvuši zeltaini.
  7. Pasniedz kopā ar lavašu un svaigiem salātiem.