Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Medus un sinepju ļuļa kebabi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
800 g maltas jēra vai liellopa gaļas
½ tējkarotes malta kumīna
½ tējkarotes malta koriandra
1 ēdamkarote sakapātas kinzas (pēc izvēles)
2 ēdamkarotes angļu sinepju
1 ēdamkarote medus
sula no 1/2 apelsīna
2 daiviņas ķiploku
1 sarkanais sīpols
Pagatavošana
Sīpolu, ķiplokus un kinzu smalki sakapā.
Maltajai gaļai pievieno sakapātās sastāvdaļas, medu, sinepes, kumīnu, koriandru, miziņu un sulu no ½ apelsīna.
Masu kārtīgi samīca, ļaujot sajaukties visām sastāvdaļām.
Gaļu novieto uz 20 minūtēm ledusskapī, lai to būtu vieglāk veidot.
Uz koka irbulīšiem no iegūtās masas veido garenas desiņas.
Liek līdz 185 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vai uz grila un cep ~ 10–15 minūtes, līdz kebabi kļuvuši zeltaini.
Komentāri: