Viegls, ātri pagatavojams vasaras ēdiens. Tik vien, kā jāatceras dažas stundas pirms plānotās ēdienreizes gaļu iemarinēt. Var to darīt iepriekšējā vakarā, nekas ļauns nenotiks.
Sulīga gaļa, pasniegta ar augļu salsu, ir gardēžu cienīgs baudījums.
Salsai:
Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, zaļumus smalki sakapā, čili izņem sēklas un arī sakapā.
Sakapātajiem garšaugiem pievieno medu, sojas mērci, olīveļļu, baltvīnu, laima sulu, un visu sajauc kopā marinādes mērcē.
Vistas filejas liek maisiņā, pārlej ar mērci. Maisiņu aizver un liek ledusskapī iemarinēties vismaz uz 1 stundu.
Pagatavo salsu. Persikus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež līdzīga izmēra gabaliņos. Pievieno veselas mellenes. Baziliku un pētersīļus smalki sakapā, pievieno augļiem. Augļus pārslaka ar citronu sulu, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, un visu sacilā kopā. Ļauj kādas 15 minūtes garšām savilkties.
Cepamo plātni apklāj ar cepamo papīru, uz tās izkārto vistas filejas, uz katras liek 2 plānas šķēlītes citrona, un cep 200 °C temperatūrā 20 minūtes. Otrs variants – pannā uzkarsē eļļu un no visām pusēm uz karstas liesmas apcep vistas filejas gabalus. Kad gaļa apcepta, pannai uzliek vāku un 5-7 minūtes pasautē.
Gaļu pasniedz, bagātīgi pārlietu ar augļu salsu, klāt servējot svaigus lapu salātus vai kā alternatīvu – sālsūdenī blanšētas Ķīnas kāposta lapas.
Komentāri: