Medus un laima vista ar persiku un melleņu salsu

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Viegls, ātri pagatavojams vasaras ēdiens. Tik vien, kā jāatceras dažas stundas pirms plānotās ēdienreizes gaļu iemarinēt. Var to darīt iepriekšējā vakarā, nekas ļauns nenotiks.

Sulīga gaļa, pasniegta ar augļu salsu, ir gardēžu cienīgs baudījums.

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • sula no 1 laima
  • 50 ml baltvīna
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • ½ svaiga čili

Salsai:

  • 2 saujas melleņu
  • 2 persiki vai nektarīni
  • citrons vai laims
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • sauja svaigu bazilika lapu un pētersīļu

Pagatavošana

  1. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, zaļumus smalki sakapā, čili izņem sēklas un arī sakapā.
  2. Sakapātajiem garšaugiem pievieno medu, sojas mērci, olīveļļu, baltvīnu, laima sulu, un visu sajauc kopā marinādes mērcē.
  3. Vistas filejas liek maisiņā, pārlej ar mērci. Maisiņu aizver un liek ledusskapī iemarinēties vismaz uz 1 stundu.
  4. Pagatavo salsu. Persikus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež līdzīga izmēra gabaliņos. Pievieno veselas mellenes. Baziliku un pētersīļus smalki sakapā, pievieno augļiem. Augļus pārslaka ar citronu sulu, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, un visu sacilā kopā. Ļauj kādas 15 minūtes garšām savilkties.
  5. Cepamo plātni apklāj ar cepamo papīru, uz tās izkārto vistas filejas, uz katras liek 2 plānas šķēlītes citrona, un cep 200°C temperatūrā 20 minūtes. Otrs variants – pannā uzkarsē eļļu un no visām pusēm uz karstas liesmas apcep vistas filejas gabalus. Kad gaļa apcepta, pannai uzliek vāku un 5-7 minūtes pasautē.
  6. Gaļu pasniedz, bagātīgi pārlietu ar augļu salsu, klāt servējot svaigus lapu salātus vai kā alternatīvu – sālsūdenī blanšētas Ķīnas kāposta lapas.
1. pagatavošanas solis
IMG_8121_resize

Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, zaļumus smalki sakapā, čili izņem sēklas un arī sakapā.

2. pagatavošanas solis
IMG_8126_resize

Sakapātajiem garšaugiem pievieno medu, sojas mērci, olīveļļu, baltvīnu, laima sulu, un visu sajauc kopā marinādes mērcē.

3. pagatavošanas solis
IMG_8132_resize

Vistas filejas liek maisiņā, pārlej ar mērci. Maisiņu aizver un liek ledusskapī iemarinēties vismaz uz 1 stundu.

4. pagatavošanas solis
IMG_8689_resize

Pagatavo salsu. Persikus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež līdzīga izmēra gabaliņos. Pievieno veselas mellenes. Baziliku un pētersīļus smalki sakapā, pievieno augļiem. Augļus pārslaka ar citronu sulu, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, un visu sacilā kopā. Ļauj kādas 15 minūtes garšām savilkties.

5. pagatavošanas solis
IMG_8665_resize

Cepamo plātni apklāj ar cepamo papīru, uz tās izkārto vistas filejas, uz katras liek 2 plānas šķēlītes citrona, un cep 200 °C temperatūrā 20 minūtes. Otrs variants – pannā uzkarsē eļļu un no visām pusēm uz karstas liesmas apcep vistas filejas gabalus. Kad gaļa apcepta, pannai uzliek vāku un 5-7 minūtes pasautē.

6. pagatavošanas solis
6I7A3798_resize

Gaļu pasniedz, bagātīgi pārlietu ar augļu salsu, klāt servējot svaigus lapu salātus vai kā alternatīvu – sālsūdenī blanšētas Ķīnas kāposta lapas.