Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Medus parfē ar riekstiem cukurā
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
100 g dažādu ziedu medus
4 olu dzeltenumi
250 ml saldā krējuma, vismaz 30% tauku
150 g cukura
grauzdēti lazdu rieksti vai jebkādi citi rieksti bez mizas
Pagatavošana
Katliņā lej medu un uz lēnas uguns to karsē līdz 118 °C temperatūrai. Vēlams būt precīzam, tādēļ iesaku izmantot speciālu termometru, lai medus nepiedeg.
Kamēr medus karsējas, bļodā sakuļ olu dzeltenumus. Tikai mazliet, tā, lai tie ir vienā masā.
Pareizā temperatūrā uzkarsēto medu lej pāri olu dzeltenumiem un ar mikseri puto, līdz masa ir pilnībā atdzisusi.
Kad olu un medus masa ir atdzisusi un saputota (gaiša un vijīga), atsevišķā bļodā stingrās putās saputo saldo krējumu, ko lēnām iemaisa medus masā.
Parfē masu lej trauciņos vai mazās glāzītēs un liek saldētavā vismaz uz 3 stundām. Pasniedz aukstu.
Pagatavo riekstus cukurā. Katliņā ber cukuru un uz ļoti lēnas uguns ļauj, lai tas pilnībā izkūst.
Uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, izber riekstus. Kad cukurs izkusis, to pārlej pāri riekstiem (cukurs ir ļoti karsts!!!) un ļauj, lai visa masa sacietē. Ja vēlaties taisīt tādus kā cukurgailīšus, tad cukura masā ieliek arī kociņus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: