Medus kēkss

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ja nav laika cept medus kūku, tad medus kēkss ir ātra alternatīva. Var pievienot arī ogas un ēst kopā ar skābo krējumu.

Sastāvdaļas

  • 220 g “Hercogs” pašbriestošo miltu
  • 90 g cukura
  • 170 g vijīga medus
  • 155 g nesālīta sviesta
  • 3 lielas olas (mazliet ar dakšu saputotas)
  • 180 ml skābā krējuma
  • mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Vienā bļodā ber miltus un cukuru.
  2. Otrā bļodā liek atdzisušu kausētu sviestu, olas, medu un krējumu. Visu labi samaisa. Šai masai pievieno miltus ar cukuru, samaisa kopā neputojot.
  3. Ietauko kēksa veidni un lej mīklu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep 190 °C temperatūrā ~ 45–50 minūtes.