Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Medus kēkss
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ja nav laika cept medus kūku, tad medus kēkss ir ātra alternatīva. Var pievienot arī ogas un ēst kopā ar skābo krējumu.
Sastāvdaļas
220 g “Hercogs” pašbriestošo miltu
90 g cukura
170 g vijīga medus
155 g nesālīta sviesta
3 lielas olas (mazliet ar dakšu saputotas)
180 ml skābā krējuma
mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
Vienā bļodā ber miltus un cukuru.
Otrā bļodā liek atdzisušu kausētu sviestu, olas, medu un krējumu. Visu labi samaisa. Šai masai pievieno miltus ar cukuru, samaisa kopā neputojot.
Ietauko kēksa veidni un lej mīklu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep 190 °C temperatūrā ~ 45–50 minūtes.
Komentāri: