Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Medū karamelizētas ribiņas ar citronkartupeļiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
½ kg ribiņu katram ēdājam (šoreiz mums vajadzēs 2 kg ribu)
4 ēdamkarotes sinepju
8 ēdamkarotes medus vai kļavu sīrupa
4 ēdamkarotes olīveļļas
sāls un pipari
4–5 zariņi rozmarīna
Kartupelīšiem:
2 kg mazu kartupelīšu
2 citroni
1 tējkarote ķiploku sāls
1 tējkarote medus
70 g rukolas vai kādu citu zaļumu (var arī dīgstus)
Pagatavošana
Samaisa kopā olīveļļu, 4 ēdamkarotes medus, sinepes un sāli.
Ribas sadala mazākos gabalos, piemēram, pa trim ribiņām. Visus ribu gabaliņus kārtīgi iemasē ar sagatavoto marinādi un liek uz cepamās plāts. Pārkaisa ar svaiga rozmarīna zariņiem.
Gaļu liek līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 40 minūtes. Tad 10 minūtes pirms cepšanas beigām vēlreiz pārlej ar nedaudz medus (sastāvdaļās paredzētas vēl 4 ēdamkarotes).
Mazos kartupelīšus sagriež uz pusēm vai 3 daļās, apslaka ar olīveļļu un pievieno gaļai cepeškrāsnī uz otras cepamās plāts 15 minūtes pirms gaļas gatavības (uz 15 minūtēm).
Kad kartupelīši gatavi, tos izņem no krāsns, apsāla, pārrīvē citrona miziņas, sajauc ar zaļumiem un pārpilina pavisam nedaudz medu (~ 1 ēdamkaroti). Pasniedz visu uzreiz.
Vēlos paslavēt šo recepti, viņa tagad ir top iecienītākā vakariņu karaliene! Pirms kāda pusgada izvēlējos pagatavot ko īpašu savam draugam, kurš atgriezās no komandējuma. Sanaca tiešām īpaši 🙂 Paldies;) Garšu saspēle medus ar sinepi un citronu sader brīnišķīgi!
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
hey!
kurā brīdī jāpievieno kartupelīšiem citrona sula? jeb nav jāpievieno?
paldies!
K.
pašās beigās, kopā ar miziņām un ļoti nedaudz.
Sveiki!
Vēlos paslavēt šo recepti, viņa tagad ir top iecienītākā vakariņu karaliene! Pirms kāda pusgada izvēlējos pagatavot ko īpašu savam draugam, kurš atgriezās no komandējuma. Sanaca tiešām īpaši 🙂 Paldies;) Garšu saspēle medus ar sinepi un citronu sader brīnišķīgi!
Iesaku izmēģināt.
Labdien!
Vai ribiņu vietā var izmantot cita veida cūkgaļu, piemēram, karbonādi?