Medū karamelizētas ribiņas ar citronkartupeļiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • ½ kg ribiņu katram ēdājam (šoreiz mums vajadzēs 2 kg ribu)
  • 4 ēdamkarotes sinepju
  • 8 ēdamkarotes medus vai kļavu sīrupa
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari
  • 4–5 zariņi rozmarīna

Kartupelīšiem:

  • 2 kg mazu kartupelīšu
  • 2 citroni
  • 1 tējkarote ķiploku sāls
  • 1 tējkarote medus
  • 70 g rukolas vai kādu citu zaļumu (var arī dīgstus)

Pagatavošana

  1. Samaisa kopā olīveļļu, 4 ēdamkarotes medus, sinepes un sāli.
  2. Ribas sadala mazākos gabalos, piemēram, pa trim ribiņām. Visus ribu gabaliņus kārtīgi iemasē ar sagatavoto marinādi un liek uz cepamās plāts. Pārkaisa ar svaiga rozmarīna zariņiem.
  3. Gaļu liek līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 40 minūtes. Tad 10 minūtes pirms cepšanas beigām vēlreiz pārlej ar nedaudz medus (sastāvdaļās paredzētas vēl 4 ēdamkarotes).
  4. Mazos kartupelīšus sagriež uz pusēm vai 3 daļās, apslaka ar olīveļļu un pievieno gaļai cepeškrāsnī uz otras cepamās plāts 15 minūtes pirms gaļas gatavības (uz 15 minūtēm).
  5. Kad kartupelīši gatavi, tos izņem no krāsns, apsāla, pārrīvē citrona miziņas, sajauc ar zaļumiem un pārpilina pavisam nedaudz medu (~ 1 ēdamkaroti). Pasniedz visu uzreiz.

Komentāri:

  • Ketija saka:

    hey!
    kurā brīdī jāpievieno kartupelīšiem citrona sula? jeb nav jāpievieno?

    paldies!
    K.

  • Anna saka:

    Sveiki!

    Vēlos paslavēt šo recepti, viņa tagad ir top iecienītākā vakariņu karaliene! Pirms kāda pusgada izvēlējos pagatavot ko īpašu savam draugam, kurš atgriezās no komandējuma. Sanaca tiešām īpaši 🙂 Paldies;) Garšu saspēle medus ar sinepi un citronu sader brīnišķīgi!

    Iesaku izmēģināt.

  • Anna saka:

    Labdien!
    Vai ribiņu vietā var izmantot cita veida cūkgaļu, piemēram, karbonādi?