Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Medījuma empanadas – pīrāgi
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
Mīklai:
500 g miltu
150 ml ūdens
2 ēd.k. piena
2 olas
120 g sviesta
Pildījumam:
2 sīpoli
3-5 ķiploku daiviņas
1 sarkanā paprika
1 kg brieža gaļas vai liellopa maltās gaļas
20 gab.
Pagatavošana
Miltus liek lielā bļodā. Pievieno šķipsnu sāls un šķipsnu maltu piparu. Bļodas vidū, uz miltiem iesit vienu olu un pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Ar koka karoti mīca masu līdz sastāvdaļas iemaisījušās. Pievieno ūdeni un pienu. Mīklu mīca līdz tā kļuvusi mīksta un elastīga. Liek to bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi vai tīru dvielīti un liek ledusskapī uz 3-4 h nostāvēties.
Tikmēr pagatavo pildījumu – uz pannas apcep sagrieztu sīpolu ar ķiplokiem un papriku, līdz tie kļuvuši mīksti. Pievieno malto gaļu un ik pa brīdim apmaisot to, izcep. Svarīgi nepārcept, lai pildījums nav sauss. Pēc garšas pievieno ķimenes, sāli, piparus, kanēli.
Krāsni sakarsē 180 grādus karstu.
Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē to pāris mm biezu un izgriež aplīšus (vismaz 15 cm lielus). Aplīšos pa vidu liek ēdamkaroti ar pildījumu. Aplīšus aizver ciet un ar dakšiņu saspiež kopā to maliņas. Mazā bļodiņā ar dakšiņu saputo olu. Pīrādziņus liek uz cepamās pannas, apsmērē tos ar olu un cep sakarsētā krāsnī 20 minūtes.
Komentāri: