Mazās rabarberu un aveņu galetes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Kāpēc gan šopavasar tradicionālās rabarbermaizes vietā neuztaisīt šīs mazās sulīgās galetes? Mīkla ir kraukšķīga un salda, pildījums sulīgs un skābens. Šoreiz kopā ar saldētām avenēm, bet tās šajās burvīgajās kūciņās nav svarīgākais, tikai košs akcents.

Sastāvdaļas

  • šķīvis mīklas formas izgriešanai un cepampapīrs

Mīklai:

  • 1 glāze pilngraudu kviešu miltu
  • 1 glāze balto kviešu miltu
  • 180g auksta sviesta
  • 1/2 glāzes auksta ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote cukura

Pildījumam:

  • 1,5 glāzes gabaliņos sagrieztu rabarberu
  • 1 glāze aveņu
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 1 glāze cukura
  • izkausēts sviests (~ 20g) maliņu apsmērēšanai
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu: sajauc kopā abus miltus, cukuru un sāli. Pievieno uz rupjās rīves sarīvētu sviestu, un ar rokām visu sadrupina rupju smilšu konsistencē. Pakāpeniski, pa ēdamkarotei pievieno aukstu ūdeni, un ar rokām mīca, līdz sanāk vijīga viendabīga mīkla. Mīklu saveļ bumbā un liek ledusskapī 30 minūtes atpūsties.
  2. Rabarberu gabaliņus un avenes liek vienā bļodā un sajauc kopā ar cukuru un kartupeļu cieti. Apmaisa, lai visi augļi ir vienlīdz aplipuši ar cieti un cukuru.
  3. Kad pusstunda pagājusi, mīklu ņem ārā no ledusskapja un 15 minūtes ļauj atsilt istabas temperatūrā. Galda virsmu apbārsta ar miltiem, un ar mīklas rulli mīklu izrullē 1 cm biezu. Uz mīklas liek šķīvi, un ar nazi apgriež apkārt, lai iznāk vienādas formas mīklas apļi. Tos izkārto uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru.
  4. Uz katra mīklas apļa liek sagatavotos augļus tā, lai paliek 2 cm no visām malām brīvi.
  5. Ar rokām mīklu no vienas malas sāk locīt uz iekšu, katru reizi piespiežot. Tādā veidā apiet visam mīklas aplim apkārt, līdz galete ir gatava cepšanai. Maliņas apsmērē ar izkausētu sviestu. Cep līdz 1800C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 45-50 minūtes, līdz maliņas ir zeltaini brūnas un ogas viducī burbuļo. Ja pasniedzat karstu, uzmanieties – ar pildījumu var apdedzināties.

Komentāri:

Jūsu komentārs: