Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Mazās pavlovas ar putukrējumu un meža zemenēm
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
4 olu baltumi (istabas temperatūrā)
220 g cukura
½ tējkarotes kukurūzas cietes
1 tējkarote etiķa
250 g maskarpones siera
150 ml saldā krējuma
100 g meža zemeņu + meža zemenes dekorēšanai
Pagatavošana
Lielā tīrā un sausā bļodā puto olas baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas (paņemot masu starp pirkstiem un to paberžot, nevar just cukura graudiņu tekstūru!).
Masai pievieno kukurūzas cieti un etiķi, tos lēnām iemaisa. Uz cepamās pannas noklāj cepamo papīru. Gatavo masu pilda konditorejas maisiņā, izspiež uz papīra vienādus aplīšus vai ar karoti izveido olbaltumu kaudzītes, centrā izveido tādu kā iedobīti jeb padziļinājumu.
Liek cepties iepriekš līdz 120 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī 1 stundu. Krāsni izslēdz, pavlovas atstāj iekšā, krāsns durtiņas atstājot nedaudz pavērtas.
Pagatavo krēmu. Bļodā kopā saputo maskarponi, saldo krējumu un meža zemenes, līdz iegūta krēmīga masa. Kad pavlovas atdzisušas, tās dekorē ar krēmu un meža zemenēm.
Komentāri: