Mazās pavlovas ar putukrējumu un meža zemenēm

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

4 olu baltumi (istabas temperatūrā)

220 g cukura

½ tējkarotes kukurūzas cietes

1 tējkarote etiķa

250 g maskarpones siera

150 ml saldā krējuma

100 g meža zemeņu + meža zemenes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Lielā tīrā un sausā bļodā puto olas baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas (paņemot masu starp pirkstiem un to paberžot, nevar just cukura graudiņu tekstūru!). 
  2. Masai pievieno kukurūzas cieti un etiķi, tos lēnām iemaisa. Uz cepamās pannas noklāj cepamo papīru. Gatavo masu pilda konditorejas maisiņā, izspiež uz papīra vienādus aplīšus vai ar karoti izveido olbaltumu kaudzītes, centrā izveido tādu kā iedobīti jeb padziļinājumu.
  3. Liek cepties iepriekš līdz 120 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī 1 stundu. Krāsni izslēdz, pavlovas atstāj iekšā, krāsns durtiņas atstājot nedaudz pavērtas.
  4. Pagatavo krēmu. Bļodā kopā saputo maskarponi, saldo krējumu un meža zemenes, līdz iegūta krēmīga masa. Kad pavlovas atdzisušas, tās dekorē ar krēmu un meža zemenēm.