Marokas salāti

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Maroka daudziem asociējas ar garšvielām, siltiem ēdieniem un sulīgiem apelsīniem. Šajā receptē nedaudz no visa minētā. Sarežģītākais, protams, ir garšvielu maisījums jeb Ras el hanout, kas ir daudzu marokāņu ēdienu pamatā, radot siltu un Ziemassvētkiem līdzīgu sajūtu.

Sastāvdaļas

RAS EL HANOUT JEB MAROKĀŅU GARŠVIELU MAISĪJUMAM

  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
  • ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu
  • ½ tējkarotes smaržīgo piparu

Lai pagatavotu marokāņu garšvielu maisījumu, sajauc kopā visas garšvielas.

  • 180 g kvinojas
  • 80 g sviesta
  • 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
  • sula no 1 citrona
  • 2 ēdamkarotes marokāņu garšvielu maisījuma
  • 100 g žāvētu aprikožu, sakapātu
  • 4 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
  • 30 g rukolas
  • 10 g piparmētru
  • 1 apelsīns
  • sula no 1 apelsīna
  • 80 g mandeļu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

 

Pagatavošana

  1. Katliņā ielej ūdeni, ieber kvinoju, pievieno rīvētu citrona miziņu, citronu sulu un nedaudz sāls, visu vāra aptuveni 7 minūtes.
  2. Mazā katliņā izkausē sviestu un pievieno sulu no ½ apelsīna, marokāņu garšvielu maisījumu, aprikozes, ķiplokus un piparmētru lapas, visu sautē aptuveni 10–15 minūtes.
  3. Kad kvinoja gatava, tajā iemaisa sviesta un sulas mērci. Pievieno rukolu un rupji kapātas mandeles. Nomizo apelsīnu un to sagriež šķēlēs, pievieno salātiem. Ja salāti šķiet par sausu, tos pārlej ar sulu no ½ apelsīna. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Komentāri: