Marinētu ķilavu maizītes

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

ĶILAVĀM

280 g ķilavu fileju

20 g pētersīļu

100 g olīveļļas

50 g ābolu etiķa

25 g cukura

5 g sāls

2 daiviņas ķiploka

 

OLU KRĒMAM

6 cieti vārītas olas

100 g majonēzes

1 citrons

sāls, pipari pēc garšas

 

4 šķēles “Lāču” rupjmaizes

pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ķilavu filejas liek traukā ar vāku, pievieno olīveļļu, ābolu etiķi, cukuru, sāli, smalki sagrieztus pētersīļus un ķiplokus. Uzliek vāku un liek ledusskapī vismaz uz 24 stundām.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Visus olu dzeltenumus kopā ar 2 olu baltumiem liek blenderī. Pievieno majonēzi, no ½ citrona izspiestu sulu un sablendē, līdz izveidojas vienmērīga konsistence. Pievieno sāli un piparus.
  3. No otra ½ citrona izgriež filejas tā, lai nebūtu baltās daļas. Sagriež mazākos gabalos un pievieno olu krēmam.
  4. Uz maizes liek olu krēmu un ķilavu filejas. Pārber ar melnajiem pipariem pēc garšas.