Marinētu dzelteno tomātu zupa ar krēmsieru un rupjmaizi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 8 dzeltenie plūmju tomāti
  • 1 garais gurķis
  • 3 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote vegāniskā krēmsiera Valsoia lo Spalmabile
  • 2 šķēles rupjmaizes
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Tomātus sagriež palielos gabalos, liek bļodā un pievieno etiķi, sāli, piparus, cukuru un visu kārtīgi samaisa. Atstāj marinēties uz 2 stundām.
  2. Pa to laiku virtuves kombainā liek rupjmaizes šķēles un samaļ, līdz izveidojas mīkstas maizes drumstalas. Drumstalas liek uz cepamās plāts un cep krāsnī 180 C temperatūrā 5–10 minūtes vai līdz laikam, kad tās palikušas kraukšķīgas.
  3. Tomātus ar visu šķidrumu liek blenderī un blendē, līdz iegūta viendabīga masa. Tomātu masu izkāš caur smalku sietu un liek ledusskapī dzesēties.
  4. Zupu pasniedz aukstu, pievienojot svaigi sagrieztu gurķi un rupjmaizes drumstalās apviļātu krēmsieru.