fbpx

Marinēti gurķi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • ~ 600 g vidēju gurķu

Marinādei

  • 0,5 l ūdens
  • ~ 20 g diļļu kātu vai kaltētas dilles
  • 2 lauru lapas
  • 10 smaržīgie pipari
  • 2 krustnagliņas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 0,5 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Pagatavošana

  1. Gurķus noskalo aukstā ūdenī. Nogriež tiem galiņus un ~5 minūtes blanšē verdošā ūdenī.
  2. Burkas un vāciņus nomazgā un noplaucē ar verdošu ūdeni.
  3. Pagatavo marinādi: katlā ielej ūdeni, pievieno smaržīgos piparus, lauru lapas, krustnagliņas. Vāra ~ 20 minūtes, līdz garšvielas ir atdevušas savu aromātu.
  4. Pievieno sāli un cukuru. Turpina vārīt vēl 5 minūtes. Noņem no uguns un pievieno etiķi.
  5. Burkās liek diļļu kātus, gurķus un pārlej ar marinādi. Ja vēlas dzidru marinādi, tad to izkāš.
  6. Uzliek vāciņus un pasterizē 80 °C temperatūrā – 1 l burkas 10 minūtes, 2 l burkas 15 minūtes, 3 l burkas 20 minūtes.
  7. Aizvāko, apgriež burkas ar vāciņu uz leju un patur 1 stundu. Atdzisušas burkas novieto vēsā vietā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: