fbpx

Marinēti dārzeņi ziemai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

Dārzeņu daudzumu variē pēc izvēles un burkas tilpuma, dotais daudzums ir paredzēts ~ 3 l burkai.

  • ~ 400 g patisonu
  • ~ 200 g ziedkāpostu
  • ~ 800 g gurķu
  • 300 g tomātu
  • 1 paprika

Marinādei

  • 1,5 l ūdens
  • 1 ēdamkarote bez kaudzes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 10 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 20 smaržīgie pipari (virces) uz 3 l burku
  • 2 lauru lapas
  • mazs sīpols
  • 5 daiviņas ķiploku
  • zaļumi pēc izvēles – diļļu kāti ar ziedkopām, kaltēts baziliks vai estragons

Pagatavošana

  1. Katlā ielej ūdeni. Pievieno smaržīgos piparus, lauru lapas, baziliku vai estragonu. Vāra ~ 20 minūtes, līdz pipari ir atdevuši savu aromātu.
  2. Pievieno sāli un cukuru. Turpina vārīt vēl 5 minūtes.
  3. Noņem no uguns un pievieno etiķi. Nomazgā burkas un vāciņus. Izplaucē ar karstu ūdeni.
  4. Sagatavo dārzeņus: noskalo smiltis un nosusina. Patisoniem nogriež galus, aplej ar verdošu ūdeni. Pēc 5 minūtēm ūdeni nolej. Papriku sagriež strēmelēs un arī noblanšē.
  5. Ziedkāpostus sadala ziedkopās un verdošā ūdenī vāra ~ 10 minūtes. Ūdeni nolej un strauji skalo zem auksta ūdens, lai ziedkāposti saglabātu kraukšķīgumu. Tomātiem iedur ar asu nazi un noblanšē. Ķiplokus un sīpolu notīra.
  6. Burkas apakšā liek ķiploku daiviņas, pievieno zaļumus. Burkā liek gurķus, patisonus, ziedkāpostus, tomātus un papriku. Pārlej ar marinādi, uzliek metāla vāciņu un liek karsēties. Ja izmanto 1 l burkas, tās karsē 8 minūtes, 2 l burkas – 10 minūtes, 3 l burkas – 15 minūtes.
  7. Aizvāko, apgriež burkas ar vāciņu uz leju un patur 1 stundu. Atdzisušas burkas novieto vēsā vietā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: