Sagatavojam kēksa mīklu, noklājam to ar aprikozēm un pārkaisām ar aromātiskām marcipāna drupačām. Ļoti sātīgi un arī ļoti, ļoti gardi. Jo īpaši tāpēc, ka aprikozes ir pirms tam noturētas aromātiskā cukura sīrupā, kam pievienots timiāns un kadiķogas. Šī kūka būs lieliska arī ar skābajiem ķiršiem, plūmēm, āboliem vai bumbieriem.
Drumstalām
Kēksa mīklai
Dekorēšanai
Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri un iesijā sagatavotajā kēksa mīklā. Izmaisa, lai nav kunkuļu.
Aprikozes pārgriež uz pusēm, un tām izņem kauliņus.
Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra. Karsē, līdz viss cukurs izkusis. Iegūto sīrupu pārlej pāri aprikozēm, pievieno kadiķogas un timiāna zariņus un atstāj nostāvēties 1–2 stundas. Tad šķidrumu nolej un augļus nosusina. (Šo posmu var izlaist, tikai tad aprikozes ir skābākas un nav jaukā timiāna aromāta.)
Sagatavo drupačas. Bļodā sarīvē sviestu, sadrupina marcipānu, pievieno citrona miziņas, vaniļas sēklas un kanēli. Visu samīca gludā masā. Tad pievieno miltus un ar pirkstiem saveido drupačas.
Sagatavo kēksa mīklu. Bļodā iesit olas, pievieno sviestu, cukuru un marcipānu un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Garšai pievieno citrona un apelsīna miziņas. Olas var pievienot pa vienai, tad būs vieglāk.
Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri un iesijā sagatavotajā kēksa mīklā. Izmaisa, lai nav kunkuļu.
Ar paletes nazi mīklu vienmērīgi izlīdzina pa visu plāti.
Virsū kārto aprikožu pusītes, ar griezto pusi uz augšu.
Pa virsu uzkaisa drumstalas, un visu vēl pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Cep 175 °C temperatūrā 45 minūtes. Pasniedz atdzesētu, pārkaisītu ar pūdercukuru.
Loti garsiga un preciza recepte,pieliku mazliet vairak marcipana ka noradits :)! Es cepu 30 min uz 175 C, tad lenam pakapeniski griezu nost.
Vai konservētus persikus arī var likt klāt?