Marakujas un mango batoniņi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI: 160 g grauzdētu mandeļu, 120 g dateļu, izmērcētu karstā ūdenī 10 minūtes, 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas, šķipsna sāls

MANGO KRĒMAM: 250 g Indijas riekstu, izmērcētu vismaz 4 stundas, 140 g sagriezta mango (var būt arī saldēts), 150 g sojas jogurta, 70 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa, 90 g kakao sviesta, 50 g citronu sulas, šķipsna sāls

OTRAJAI KĀRTAI: 200 g sagriezta mango, 1 ēdamkarote kukurūzas cietes, 3 tējkarotes agaragara, 65 g marakujas mīkstuma, 30 g citronu sulas

Pagatavošana

  1. Riekstus sablendē virtuves kombainā līdz rupju miltu konsistencei. Dateles notecina un sablendē kopā ar mandelēm. Pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un šķipsnu sāls. Masu liek 10 x 25 cm lielā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Indijas riekstus notecina. Visas krēma sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē, līdz izveidojusies gluda un krēmīga masa. Masu pārlej pāri pamatnei un izlīdzina ar karoti. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā sastingt vismaz uz 4 stundām.
  3. Pagatavo virskārtu. Mango sablendē līdz viendabīgai masai. Liek nelielā katliņā kopā ar marakujas biezeni, citronu sulu, agaragaru un kukurūzas cieti. Nepārtraukti maisot, masu uzkarsē, kamēr tā sabiezē. Noņem nost no uguns, ļauj atdzist, tad to pārklāj pāri mango krēmam. Liek atpakaļ saldētavā un ļauj sacietēt vismaz 1 stundu. Kad masa sacietējusi, izņem no formas un sagriež 2 cm platos batoniņos. Uzglabā ledusskapī.