Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Marakujas un kokosriekstu siera kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
250 g cepumu
50 g kokosriekstu skaidiņu
100 g sviesta
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
PILDĪJUMAM
250 g maskarpones siera
150 ml kokosriekstu piena
150 g baltās šokolādes
200 g kondensētā piena
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
15 g želatīna
20 g ūdens
4–5 marakujas
Pagatavošana
Cepumus sasmalcina, izmantojot virtuves kombainu, vai sadauza ar mīklas rulli. Nelielā katliņā izkausē sviestu un eļļu. Pievieno smalcinātos cepumus, samaisa un atdzesē.
20 cm/dm kūkas formu izklāj ar cepamo papīru, formas malas no iekšpuses nosmērē ar kokosriekstu eļļu.
Cepumu masu ber sagatavotajā kūkas formā, izlīdzina un nopresē ar lielas karotes palīdzību. Formu liek ledusskapī atdzesēties.
Lielā bļodā izkausē balto šokolādi, tai lēnām piejauc krēmsieru, kārtīgi iemaisa (labāk to darīt ar karoti, nevis mikseri). Liek klāt iebiezināto pienu un kokosriekstu pienu, iecilā tos, līdz masa ir kļuvusi viendabīga.
Nelielā trauciņā ielej ūdeni un ieber želatīnu. Tam ļauj 5 minūtes uzbriest, pēc tam karsta ūdens tvaikos to izkausē.
Siera kūkas masai pievieno izkausēto želatīnu. Masu rūpīgi samaisa un lej virsū cepumiem. Liek ledusskapī uz 2 stundām vai saldētavā uz 30 minūtēm nostāvēties. Dekorē ar svaigu marakuju. Tā brīnišķīgi garšos kopā ar saldeno siera kūku.
Komentāri: