Marakujas un kokosriekstu siera kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 250 g cepumu
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g sviesta
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas

PILDĪJUMAM

  • 250 g maskarpones siera
  • 150 ml kokosriekstu piena
  • 150 g baltās šokolādes
  • 200 g kondensētā piena
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 15 g želatīna
  • 20 g ūdens
  • 4–5 marakujas

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina, izmantojot virtuves kombainu, vai sadauza ar mīklas rulli. Nelielā katliņā izkausē sviestu un eļļu. Pievieno smalcinātos cepumus, samaisa un atdzesē.
  2. 20 cm/dm kūkas formu izklāj ar cepamo papīru, formas malas no iekšpuses nosmērē ar kokosriekstu eļļu.
  3. Cepumu masu ber sagatavotajā kūkas formā, izlīdzina un nopresē ar lielas karotes palīdzību. Formu liek ledusskapī atdzesēties.
  4. Lielā bļodā izkausē balto šokolādi, tai lēnām piejauc krēmsieru, kārtīgi iemaisa (labāk to darīt ar karoti, nevis mikseri). Liek klāt iebiezināto pienu un kokosriekstu pienu, iecilā tos, līdz masa ir kļuvusi viendabīga.
  5. Nelielā trauciņā ielej ūdeni un ieber želatīnu. Tam ļauj 5 minūtes uzbriest, pēc tam karsta ūdens tvaikos to izkausē.
  6. Siera kūkas masai pievieno izkausēto želatīnu. Masu rūpīgi samaisa un lej virsū cepumiem. Liek ledusskapī uz 2 stundām vai saldētavā uz 30 minūtēm nostāvēties. Dekorē ar svaigu marakuju. Tā brīnišķīgi garšos kopā ar saldeno siera kūku.