Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Mango vista
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
MĒRCEI
2 nogatavināti mango
1 vidējs sīpols
3 daiviņas ķiploku
150 ml vistas buljona
1 laims
2 cm gara ingvera sakne
½ tējkarotes čili pārslu
sāls
VISTAI
1,5 kg vistas
sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Pagatavo mango mērci. Sīpolu un vienu mango sagriež kubiņos. Otru mango nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus sakapā. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu.
Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolus, līdz tie ir viegli caurspīdīgi, tad pievieno ķiplokus un kubiņos sagriezto mango. Visu karsē pāris minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Pievieno rīvēto mango, vistas buljonu, laima sulu un miziņu, ingveru, sāli un čili pārslas.
Visu karsē uz vidējas uguns aptuveni 8–10 minūtes.
Vistu sadala gabalos. Ja negribas ar to ķepāties, var iegādāties tos vistas gabaliņus, kas pašam garšo vislabāk. Šai receptei piemēroti būs gan vistu stilbiņi un šķiņķīši, gan arī vistas filejas. Visus gabalus iesāla un sapiparo.
Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
Lielu pannu uzkarsē uz vidējas uguns, tajā lej nedaudz olīveļļas un no abām pusēm apbrūnina vistas gabaliņus.
Vistu liek karstumizturīgā traukā, pāri klāj mango mērci tā, lai tā apņem visus vistas gabaliņus. Liek krāsnī un cep 40–50 minūtes.
Komentāri: