“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Mango salāti ar hibisku tēju
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Šie tiešām ir vienkāršākie augļu salāti, piedevas var variēt pēc sirds patikas – likt klāt žāvētus augļus, grauzdētus riekstus, pat avokado vai pupiņas. Man tie garšo tādi, kādi tie ir. Šī recepte tapa, meklējot iedvesmu salātiem pie tajiešu karija draugu kāzām. Londonā atrast hibisku ziedu tēju nav tik vienkārši kā Latvijā, tāpēc eksperimenta dēļ nopirku paciņtēju, kam sastāvā bija hibisks, un rezultāts bija pārsteidzošs. Noslēpums ir tajā, ka tēja ir mazos gabaliņos un būtībā uztverama kā garšviela. Uz sulīgiem mango gabaliem tā izmirkst un kļūst par skābeniem, aromātiskiem punktiņiem. Būtībā var izmantot jebkādu tēju, kuras sastāvā ir hibisks, un pārējās sastāvdaļas var būt dažādas. Līdz šim rezultāts bijis lielisks gan ar ābolu, mežrozīšu augļu, aveņu lapu, rožlapu un kanēļa piedevām.
Sastāvdaļas
3 mango
2 paciņas rožlapu / hibisku / ābolu tējas ar kanēli
buntīte svaigu piparmētru
1 laims
1 ēdamkarote medus
Pagatavošana
Mango sagriež kubiņos vai jebkāda izmēra gabaliņos pēc izvēles.
Pārber ar tēju. Piespiež laima sulu un pievieno medu, līdzsvarojot saldumu ar skābumu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: