Mango salāti ar hibisku tēju

Viegla
līdz 30 min
4 personām
Šie tiešām ir vienkāršākie augļu salāti, piedevas var variēt pēc sirds patikas – likt klāt žāvētus augļus, grauzdētus riekstus, pat avokado vai pupiņas. Man tie garšo tādi, kādi tie ir. Šī recepte tapa, meklējot iedvesmu salātiem pie tajiešu karija draugu kāzām. Londonā atrast hibisku ziedu tēju nav tik vienkārši kā Latvijā, tāpēc eksperimenta dēļ nopirku paciņtēju, kam sastāvā bija hibisks, un rezultāts bija pārsteidzošs. Noslēpums ir tajā, ka tēja ir mazos gabaliņos un būtībā uztverama kā garšviela. Uz sulīgiem mango gabaliem tā izmirkst un kļūst par skābeniem, aromātiskiem punktiņiem. Būtībā var izmantot jebkādu tēju, kuras sastāvā ir hibisks, un pārējās sastāvdaļas var būt dažādas. Līdz šim rezultāts bijis lielisks gan ar ābolu, mežrozīšu augļu, aveņu lapu, rožlapu un kanēļa piedevām.

Sastāvdaļas

  • 3 mango
  • 2 paciņas rožlapu / hibisku / ābolu tējas ar kanēli
  • buntīte svaigu piparmētru
  • 1 laims
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana

  1. Mango sagriež kubiņos vai jebkāda izmēra gabaliņos pēc izvēles.
  2. Pārber ar tēju. Piespiež laima sulu un pievieno medu, līdzsvarojot saldumu ar skābumu.
  3. Atstāj uz 5–10 minūtēm, lai tēja izmirktu.

Komentāri: