Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Mango kūka
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
200 g dateļu
50 g žāvētu plūmju
200 g kokosriekstu skaidiņu
50 g Indijas riekstu
VIRSKĀRTAI
500 g mango
150 g kokosriekstu sviesta
50 g kokosriekstu krēma
100 g citronu sulas
100 g agaves sīrupa vai medus
Pagatavošana
Pagatavo pamatni. Ja dateles ir ļoti sausas, aplej tās ar verdošu ūdeni un ļauj mazliet pamērcēties. Virtuves kombainā liek kokosriekstu skaidiņas un Indijas riekstus. Sablendē līdz miltainai konsistencei. Pievieno izmirkušās dateles un plūmes un turpina blendēt, līdz iegūta viendabīga masa.
Kūkas formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Sagatavoto dateļu pamatni liek formā, nopresē ar karoti vai pirkstiem un izlīdzina.
Pagatavo virskārtu. Mango nomizo un liek blenderī. Blendē, līdz iegūts biezenis. Pievieno citronu sulu, kokosriekstu pienu un sīrupu un turpina blendēt, līdz viss samaisījies. Pēdējo pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un iemaisa. Mango masu lej pa virsu dateļu pamatnei un liek ledusskapī sastingt uz nakti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: