Mango kūka

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 200 g dateļu
  • 50 g žāvētu plūmju
  • 200 g kokosriekstu skaidiņu
  • 50 g Indijas riekstu

VIRSKĀRTAI

  • 500 g mango
  • 150 g kokosriekstu sviesta
  • 50 g kokosriekstu krēma
  • 100 g citronu sulas
  • 100 g agaves sīrupa vai medus

Pagatavošana

  1. Pagatavo pamatni. Ja dateles ir ļoti sausas, aplej tās ar verdošu ūdeni un ļauj mazliet pamērcēties. Virtuves kombainā liek kokosriekstu skaidiņas un Indijas riekstus. Sablendē līdz miltainai konsistencei. Pievieno izmirkušās dateles un plūmes un turpina blendēt, līdz iegūta viendabīga masa.
  2. Kūkas formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Sagatavoto dateļu pamatni liek formā, nopresē ar karoti vai pirkstiem un izlīdzina.
  3. Pagatavo virskārtu. Mango nomizo un liek blenderī. Blendē, līdz iegūts biezenis. Pievieno citronu sulu, kokosriekstu pienu un sīrupu un turpina blendēt, līdz viss samaisījies. Pēdējo pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un iemaisa. Mango masu lej pa virsu dateļu pamatnei un liek ledusskapī sastingt uz nakti.
  4. Dekorē ar svaigām ogām un kokosriekstu skaidiņām.