Mandeļu un ķiršu mafini

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 180 g miltu
  • 50 g mandeļu miltu
  • 120 g brūnā cukura
  • 1 ola
  • 150 g paniņu
  • 70 g olīveļļas
  • šķipsna sāls
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 150 g ķiršu
  • 50 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Bļodā lej paniņas, olīveļļu, olu un visu rūpīgi saputo kopā. Atsevišķā traukā samaisa kopā abus miltus, cepamo pulveri, cukuru, mandeļu skaidiņas un sagrieztus ķiršus. Pēc tam abu bļodu saturu savieno kopā un, maisot pēc iespējas mazāk, sajauc visas sastāvdaļas
  3. Mīklu pilda formiņās, pārber ar vēl nedaudz mandeļu skaidiņām un cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz kamēr, iedurot mafinā kociņu, tas iznāk ārā tīrs.