Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Mandeļu un ķiršu mafini
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
180 g miltu
50 g mandeļu miltu
120 g brūnā cukura
1 ola
150 g paniņu
70 g olīveļļas
šķipsna sāls
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
150 g ķiršu
50 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai.
Bļodā lej paniņas, olīveļļu, olu un visu rūpīgi saputo kopā. Atsevišķā traukā samaisa kopā abus miltus, cepamo pulveri, cukuru, mandeļu skaidiņas un sagrieztus ķiršus. Pēc tam abu bļodu saturu savieno kopā un, maisot pēc iespējas mazāk, sajauc visas sastāvdaļas
Mīklu pilda formiņās, pārber ar vēl nedaudz mandeļu skaidiņām un cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz kamēr, iedurot mafinā kociņu, tas iznāk ārā tīrs.
Komentāri: