Mandeļu krēma tarte

līdz 1 h
6 personām

“Marcipānīgs” deserts. Saldenais mandeļu krēms lieliski sader ar skābenajām odziņām un kraukšķīgo pamatni.

Sastāvdaļas

Krēmam

  • 100 g cukura
  • 80 g sviesta istabas temperatūrā
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 100 g mandeļu miltu vai sablendētu mandeļu
  • 100 g saldētu ogu

Mīklai

  • 3 olu dzeltenumi
  • 220 g sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g pūdercukura
  • 320 g miltu

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sablendē pūdercukuru, sāli un miltus. Kad tie viegli sajaukušies, pievieno sviestu un kuļ, līdz iegūta smilšaina konsistence.
  2. Pievieno olu dzeltenumus un ieblendē tos, līdz mīkla savēlusies lielā kunkulī.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.
  4. Kad mīkla atdzisusi, to izrullē un ieklāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep 12–15 minūtes.
  5. Pagatavo krēmu. Bļodā kuļ cukuru ar sviestu, līdz tas palicis krēmīgs.
  6. Pievieno olas, miltus un mandeles, un maisa, līdz masa viendabīga.
  7. Izceptajā formā lej sagatavoto mandeļu krēmu, liek ķiršus vai citas ogas un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā vēl 20–25 minūtes.
1. pagatavošanas solis
MandeluTarte_1

Virtuves kombainā sablendē pūdercukuru, sāli un miltus. Kad tie viegli sajaukušies, pievieno sviestu un kuļ, līdz iegūta smilšaina konsistence.

2. pagatavošanas solis
MandeluTarte_2

Pievieno olu dzeltenumus un ieblendē tos, līdz mīkla savēlusies lielā kunkulī.

3. pagatavošanas solis
MandeluTarte_3

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.

4. pagatavošanas solis
MandeluTarte_4

Kad mīkla atdzisusi, to izrullē un ieklāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep 12–15 minūtes.

5. pagatavošanas solis
MandeluTarte_5

Pagatavo krēmu. Bļodā kuļ cukuru ar sviestu, līdz tas palicis krēmīgs.

6. pagatavošanas solis
MandeluTarte_6

Pievieno olas, miltus un mandeles, un maisa, līdz masa viendabīga.

7. pagatavošanas solis
MandeluTarte_7

Izceptajā formā lej sagatavoto mandeļu krēmu, liek ķiršus vai citas ogas un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā vēl 20–25 minūtes.

Komentāri:

  • Karīna saka:

    Vai mandeļu krēmam var izmantot arī gatavu marcipānu? Kādas tad būtu proporcijas?
    Cik lielai tartes formai recepte paredzēta un vai var izmantot arī mazajām tartītēm? Paldies 🙂