“Marcipānīgs” deserts. Saldenais mandeļu krēms lieliski sader ar skābenajām odziņām un kraukšķīgo pamatni.
Krēmam
Mīklai
Virtuves kombainā sablendē pūdercukuru, sāli un miltus. Kad tie viegli sajaukušies, pievieno sviestu un kuļ, līdz iegūta smilšaina konsistence.
Pievieno olu dzeltenumus un ieblendē tos, līdz mīkla savēlusies lielā kunkulī.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.
Kad mīkla atdzisusi, to izrullē un ieklāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep 12–15 minūtes.
Pagatavo krēmu. Bļodā kuļ cukuru ar sviestu, līdz tas palicis krēmīgs.
Pievieno olas, miltus un mandeles, un maisa, līdz masa viendabīga.
Izceptajā formā lej sagatavoto mandeļu krēmu, liek ķiršus vai citas ogas un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā vēl 20–25 minūtes.
Vai mandeļu krēmam var izmantot arī gatavu marcipānu? Kādas tad būtu proporcijas?
Cik lielai tartes formai recepte paredzēta un vai var izmantot arī mazajām tartītēm? Paldies 🙂