Mandeļu kefīra aukstā zupa

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 ml mandeļu piena (bez cukura)
  • 1 sauja Indijas riekstu
  • 1 ēdamkarote graudu sinepju
  • 1 ēdamkarote galda etiķa
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 4 mazie lauku gurķīši
  • 4 redīsi
  • 4 vārīti jaunie kartupeļi
  • 2 saujas salātlapu

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus liek katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Nokāš un noskalo zem auksta, tekoša ūdens.
  2. Riekstus liek blenderī, pievieno mandeļu pienu, sinepes, etiķi un citronu sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sablendē un pagaršo, pēc nepieciešamības pievieno vēl etiķi, sinepes vai citronu sulu. Zupu liek ledusskapī atdzesēties.
  3. Gurķīšus, redīsus un kartupeļus sagriež mazākos gabalos. Salātlapas un sagrieztos dārzeņus kārto bļodiņās un pārlej ar zupu.