Mandeļu cepumiem:
Krēmam:
Rotājumam:
Mandeļu miltus sajauc kopā ar kviešu miltiem un cepamo pulveri. Sviestu izkausē un sakuļ kopā ar cukuru un olām. Piespiež citrona sulu un pierīvē miziņu no ½ citrona. Pakāpeniski iesijā miltus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Mīklai jābūt mīkstai, bet tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu liek tūtā un izspiež gliemeža formas cepumus ~ 10 m diametrā. Ja nav tūtas, tad ar rokām veidot apaļus cepumu plāceņus. Cepumus cep 180 °C temperatūrā 30 minūtes, kamēr tie paliek zeltaini brūni. Cepumiem ļauj atdzist. Cepumi būs diezgan mīksti.
Sagatavo krēmu. Pienu uzkarsē, pievieno vaniļas pāksti un 4 ēdamkarotes cukura. Pienu vāra ~ 10–15 minūtes uz mazas liesmas, lai vaniļa “atdzīvojas”. Želatīna plāksnes aplej ar aukstu ūdeni un izkausē. Maskarpones sieram pievieno atdzisušo pienu un želatīnu, visu izmaisa un liek ledusskapī uz 15 minūtēm nedaudz sastingt. Veido desertu. Krēmu liek konditorejas tūtā vai špricē, vai tāpat ar karoti veido krēma kārtu.
Dekorē ar sezonas ogām.
Komentāri: