Mandarīnu sulā marinēts lasis ar topinambūriem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • sula no 2 mandarīniem
  • 4 šķēles laša filejas
  • 400 g topinambūru
  • 2 burkāni
  • maurloki
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 °C temperatūrai. Lasi liek bļodā kopā ar mandarīnu sulu un ļauj iemarinēties aptuveni pusstundu.
  2. Topinambūrus nomizo un sagriež plānās ripiņās vai šķēlītēs. Tāpat dara ar burkāniem. Liek vārošā sālsūdenī un vāra 5 minūtes. Ūdeni nokāš, dārzeņus liek uz papīra dvieļa nožāvēties. Smalki sakapā maurlokus.
  3. No cepamā papīra veido papīra sainīšus, kur kārto mandarīnu sulā marinēto lasi, topinambūru un burkānu ripiņas virs vai zem laša (kā labpatīk), pārkaisa ar sāli, melnajiem pipariem, olīveļļu un maurlokiem. Papīra sainīša malas aizrullē ciet, lai tajā nav lielu caurumu, tādējādi lasis cepsies sautēsies tvaikos. Liek krāsnī uz 10 minūtēm. Ņem ārā no sainīšiem īsi pirms pasniegšanas, pārkaisot pāri vēl svaigus maurlokus.