Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Mandarīnu sulā marinēts lasis ar topinambūriem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
sula no 2 mandarīniem
4 šķēles laša filejas
400 g topinambūru
2 burkāni
maurloki
sāls
svaigi malti melnie pipari
olīveļļa
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 °C temperatūrai. Lasi liek bļodā kopā ar mandarīnu sulu un ļauj iemarinēties aptuveni pusstundu.
Topinambūrus nomizo un sagriež plānās ripiņās vai šķēlītēs. Tāpat dara ar burkāniem. Liek vārošā sālsūdenī un vāra 5 minūtes. Ūdeni nokāš, dārzeņus liek uz papīra dvieļa nožāvēties. Smalki sakapā maurlokus.
No cepamā papīra veido papīra sainīšus, kur kārto mandarīnu sulā marinēto lasi, topinambūru un burkānu ripiņas virs vai zem laša (kā labpatīk), pārkaisa ar sāli, melnajiem pipariem, olīveļļu un maurlokiem. Papīra sainīša malas aizrullē ciet, lai tajā nav lielu caurumu, tādējādi lasis cepsies sautēsies tvaikos. Liek krāsnī uz 10 minūtēm. Ņem ārā no sainīšiem īsi pirms pasniegšanas, pārkaisot pāri vēl svaigus maurlokus.
Komentāri: