fbpx

Mandarīnu kūka ar ingvera krēmu un karamelizētiem mandarīniem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

KŪKAI

  • 3 lieli vai 6 mazi mandarīni
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 290 g mandeļu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

 

KRĒMAM

  • 170 g maskarpones siera
  • 50 g pūdercukura
  • ½ ēdamkarotes malta ingvera (pēc garšas)
  • sula un miziņa no 1 mandarīna
  • 180 ml saldā krējuma

 

KARAMELIZĒTIEM MANDARĪNIEM

  • 4–5 plānās ripiņās sagriezti mandarīni
  • 100 g cukura
  • 4 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kārtīgi nomazgā mandarīnus, liek mazā katliņā ar visu mizu, pāri lej aukstu ūdeni. Kopš brīža, kad ūdenī redz pirmo burbuli, vāra 15 minūtes. Noņem no uguns un nokāš ūdeni. Šo procesu atkārto vēl vienu reizi, jo tas palīdzēs tikt vaļā no rūgtās garšas mandarīnu mizās.
  2. Rupji sakapā mandarīnus ar visu mizu, lai izņemtu mandarīnu sēkliņas. Visu liek blenderī un maļ līdz viendabīgai konsistencei. Gala rezultātā biezeņa svars ir ~ 225 grami.
  3. Bļodā kuļ olas un cukuru, līdz masa gaiša un krēmīga, tad pievieno mandeļu miltus, cepamo pulveri un mandarīnu biezeni. Visu maisa, līdz masa ir viendabīga. Masu ielej ietaukotā 22 cm/dm kūkas formā. Cep 50–60 minūtes, līdz kūka ir viegli zeltaina. Atdzesē istabas temperatūrā.
  4. Pagatavo krēmu. Maskarpones sieru, pūdercukuru, ingveru, mandarīna miziņu un sulu kuļ ar kuļamo slotiņu, līdz masa ir viendabīga. Citā traukā ar elektrisko mikseri kuļ saldo krējumu, līdz tas kļūst biezāks un miksera slotiņas sāk atstāt “pēdas” krējumā. Saldo krējumu iemaisa maskarpones masā. Gatavo krēmu smērē uz kūkas virspuses.
  5. Karamelizēto mandarīnu pagatavošana ir daudz vienkāršāka nekā izklausās. Dziļā pannā uz vidējas uguns liek cukuru un ūdeni, ļauj tam sākt burbuļot, tad pievieno mandarīnu ripiņas vienā kārtā. Uz vidējas uguns karsē ~ 15 minūtes. Gatavos mandarīnus liek uz cepamā papīra, tikmēr pagatavo otru pannu. Kad mandarīni atdzisuši un sacietējuši, kārto uz ingvera krēma. Kūkas sagriešanai (galvenokārt jau karamelizēto mandarīnu dēļ) būs vajadzīgs ļoti ass nazis.

Komentāri:

Jūsu komentārs: