Maltas cūkgaļas kebabs

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltās gaļas
  • 150 g speķa
  • 1 liels sīpols
  • 40 g ķiploku garšvielu maisījums

Pagatavošana

Kebaba pagatavošanai svarīgi zināt pāris lietu, kas ļaus nekļūdīties. Noteikti skatieties, lai gaļai tauku attiecība ir ne mazāka kā 40%. Šoreiz izmantojam “JS Meistardarbs” malto gaļu, sajaucot to ar sakapātu speķi. Pie šīs masas liek klāt sīpolu (vislabāk sarīvētu) un garšvielu maisījumu. Lai viss labāk savilktos, pielej nedaudz ūdens, un visu kārtīgi samīca. Liek bļodā, pāri klāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz pāris stundām (vislabāk uz nakti), tad gaļa iegūs tādu staipīgu konsistenci un nekritīs nost no iesma. Iekur Kamado Bono grilu, un veido kebabu uz iesma. Cep grozot apmēram 7 minūtes, lai tas nepārcepas. To var to ēst ar zaļumiem, tomātu salātiem, likt lavašā vai kā citādi. Pie kebaba mēs iesakām Oak’A BBQ Ivory BBQ mērci.