Gaļas bumbiņas dzērveņu mērcē ar zirnīšu biezeni

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

BUMBIŅĀM

500 g jauktas maltās gaļas

50 g rīvmaizes

1 ola

100 ml piena

sāls un pipari pēc garšas

 

MĒRCEI

1 sarkanais sīpols

2 daiviņas ķiploku

200 g lielogu dzērveņu

1 ēdamkarote sinepju

2 ēdamkarotes brūnā cukura

2 ēdamkarotes eļļas

1 ēdamkarote baltvīna etiķa

100 ml ūdens

1 ēdamkarotes sojas mērces

 

ZIRNĪŠU BIEZENIM

800 g saldētu zaļo zirnīšu

200 ml saldā krējuma

1 ēdamkarote garšvielu maisījuma “Persilāde”

Pagatavošana

  1. Izveido maltās gaļas masu, sajaucot kopā visas sastāvdaļas un kārtīgi izmīcot. Izveido mazas gaļas bumbiņas, saveļot masu slapjās plaukstās.
  2. Katliņā eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus zeltaini brūnus. Pēc tam pievieno dzērvenes, sinepes, cukuru, etiķi, ūdeni, sojas mērci un maisot karsē, līdz ogas pašķīdušas. Pēc garšas var pievienot vēl sāļumu, saldumu vai skābumu. Ja vēlas, mērci var sablendēt, lai tā būtu viendabīgāka.
  3. Uzkarsē pannu, apcep gaļas bumbiņas zeltaini brūnas no visām pusēm. Pievieno mērci un ļauj dažas minūtes gaļai pasautēties.
  4. Pagatavo zirnīšu biezeni. Katlā ieber zirnīšus, pievieno garšvielas un saldo krējumu. Zem vāka karsē, līdz zirnīši mīksti. Sablendē biezeņa konsistencē, ja nepieciešams, pievieno pēc garšas sāli.
  5. Pasniedz zirnīšu biezeni ar gaļas bumbiņām un mērci.

Komentāri: