MAKARONU SALĀTI

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 450 g penne rigate pastas
  • 200 g marinētu gurķu
  • 150 g konservētu zaļo zirnīšu
  • 200 g vārītas doktordesas

MĒRCEI

  • 200 g majonēzes
  • 150 g skābā krējuma
  • 50 g marinētu gurķu šķidruma
  • 2 ēdamkarotes diļļu (der arī sausās garšvielas)
  • ¼ tējkarotes sāls
  • ¼ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Pastu novāra sālsūdenī pēc instrukcijas uz iepakojuma. Pēc vārīšanās nokāš un noskalo zem auksta ūdens.
  2. Marinētos gurķīšus un doktordesu sagriež mazos gabaliņos.
  3. Mazā bļodiņā pagatavo mērci, kopā sajaucot visas mērces sastāvdaļas.
  4. Visas salātu sastāvdaļas – novārīto pastu, sagrieztos produktus, zaļos zirnīšus un pagatavoto mērci – liek salātu bļodā un samaisa.
  5. Salātus ēd uzreiz vai notur ledusskapī aptuveni 1– 2 stundas.