Makaronu sacepums

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Tā ir manas bērnības garša – makaroni, kanēlis un āboli, kurus es esmu papildinājusi ar biezpienu. Līdzīgas receptes nesen atradu franču virtuvē, kas liek secināt – pasaule ir maza, un kas to zina, no kurienes mūsu ģimenē šī recepte ienāca pagājušā gadsimta 60. gados.

Sastāvdaļas

  • 200 g novārītu makaronu
  • 1–2 āboli
  • 200 g biezpiena
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes cukurniedru cukura
  • 1 ēdamkarote medus
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos.
  2. Biezpienu sajauc ar olām, pievieno cukuru, medu, vaniļas ekstraktu un samaisa.
  3. Pievieno gabaliņos sagrieztos ābolus un kanēli. Kārtīgi samaisa.
  4. Tad iejauc iepriekš izvārītus makaronus. Liek slēgtā traukā vai pārklāj pannu ar foliju, un cep cepeškrāsnī 170°C temperatūrā 30 minūtes.

Piezīmes:

  • Ābolu vietā var izmantot citus augļus vai ogas.
  • Lieliska recepte, ja palikusi pāri sauja makaronu, kurus nevienam vairs negribas.
  • Labi garšo ar vaniļas mērci.
1. pagatavošanas solis
Sacepums_2

Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos.

Biezpienu sajauc ar olām, pievieno cukuru, medu, vaniļas ekstraktu un samaisa.

2. pagatavošanas solis
Sacepums_3

Pievieno gabaliņos sagrieztos ābolus un kanēli. Kārtīgi samaisa.

3. pagatavošanas solis
Sacepums_4

Tad iejauc iepriekš izvārītus makaronus. Liek slēgtā traukā vai pārklāj pannu ar foliju, un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā 30 minūtes.